Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Accepteren

Nieuws

Zo’n incasso pakken we met veel plezier op

13-09-2017

We zien ze vaker, een debiteur die denkt dat je met hard schreeuwen van een terechte incasso af kan komen. In dit geval een factuur voor een verbouwing waarbij de debiteur slechts de helft van het afgesproken factuurbedrag had betaald. Niet omdat hij ontevreden was, hij vond de helft genoeg en dacht daar met een potje blufpoker mee weg te komen.

Lees verder

Meerwerk? Stuur een opdrachtbevestiging

28-08-2017

“Ja, maar we hadden afgesproken dat...” Niets zo vervelend als onenigheid over een factuurbedrag. Meerwerk is heel vaak de aanleiding. U begint aan een opdracht en onderweg komt er werk bij. De vraag of dat meerwerk binnen het afgesproken bedrag valt wordt door de opdrachtgever niet gesteld en u gaat er vanuit dat uw opdrachtgever de meerkosten wel begrijpt. Niet dus.

Lees verder

Speel open kaart

07-06-2017

Juridische stappen ondernemen tegen een te laat betalende opdrachtgever is een laatste redmiddel. Uit angst om de handelsrelatie niet te verstoren en opdrachten te verliezen ziet de leverancier in veel gevallen geen andere mogelijkheid dan “maar” akkoord te gaan met de opgelegde, lange betaaltermijn. Mijn advies? Speel eerst open kaart.

Lees verder