Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Accepteren

Desnoods houden wij een vliegtuig aan de grond

 

Bijzondere bevoegdheden

Soms moet je bijzondere bevoegdheden inzetten om een vastgelopen zaak weer vlot te trekken. Zo hadden wij recent een kwestie waarbij een vliegtuigmaatschappij veroordeeld was om een paar passagiers een schadevergoeding te betalen nadat zij vertraging hadden opgelopen.

Zo’n schadevergoeding is vaak een relatief kleine schuld. Als de vliegtuigmaatschappij niet betaalt en een vonnis van de Kantonrechter nodig is dan stijgt de schuld vanzelf.

Onderscheppen vlucht

In dit geval werd er niet betaald, ook niet na het halen van een vonnis. Nu werd goede raad duur. De vliegtuigmaatschappij heeft geen bezittingen in Nederland, geen bankrekeningen, geen agent en de ticketafhandeling gaat rechtstreeks.

En dus, hoewel de uiteindelijke schuld ‘slechts’ 1500,00 euro beliep, hebben wij op een maandagavond een vlucht onderschept op Schiphol. Natuurlijk is dat een nogal ingrijpende beslagmaatregel maar er was simpelweg geen andere oplossing.

Beslag op kerosine

Onze deurwaarder heeft de havenmeester en de marechaussee ingeschakeld en onder hun begeleiding heeft hij zich begeven naar het net gelande toestel. De passagiers werden uit het toestel gehaald en toen kon onze deurwaarder aan de piloot uitleggen dat er beslag werd gelegd op de kerosine in het toestel.

De schrik zat er direct in. Men kon op die maandagavond niet zorgen voor betaling en het toestel moest door. Weer was goede raad duur. Uiteindelijk heeft de piloot zijn credit card getrokken en de helft van de schuld voldaan. Na een toezegging dat de andere helft de volgende dag zou worden betaald hebben we het toestel weer vrijgegeven en kon men de vlucht vervolgen.

Incass.nl is een initiatief van AGIN Boeder gerechtsdeurwaarders.