Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Accepteren

Zo’n incasso pakken we met veel plezier op

 

We zien ze vaker, een debiteur die denkt dat je met hard schreeuwen van een terechte incasso af kan komen. In dit geval een factuur voor een verbouwing waarbij de debiteur slechts de helft van het afgesproken factuurbedrag had betaald. Niet omdat hij ontevreden was, hij vond de helft genoeg en dacht daar met een potje blufpoker mee weg te komen.

Niet als het aan ons ligt, zo’n incasso pakken we met veel plezier op. Eerst met een 14-dagenbrief en als dat niet helpt pakken we graag door. Als gerechtsdeurwaarderskantoor beschikken we over de mensen en de middelen om een incassodossier in het uiterste geval voor de rechter te brengen. Dat spreekwoordelijke zwaard boven het hoofd van een debiteur is in de meeste gevallen al genoeg.

Ook nu. Toen twee weken na verzenden van de 14-dagenbrief de factuur nog niet was betaald heeft de aannemer ons de opdracht tot incasso gegeven. Een brief en een telefonische sommatie door onze jurist Robbert-Jan van de Leur waren voldoende om de debiteur alsnog te overtuigen. Case closed. De incassokosten? Ook die hebben we op de debiteur verhaald.

Robert-Jan Oost / AGIN Boeder